Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


James és Oliver Phelps

James és Oliver
Név James és Oliver Phelps
Szül. név: James Andrew Eric Phelps
Oliver Martyn John Phelps
Szül. dátum: 1986. február 25.
Szül. hely: Sutton Coldfield, England
Foglalkozás: színész
james-oliver-phelps--large-msg-119707705967.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Mindketten különleges érdeklődést mutattak a színészet iránt már fiatal korukban, amikor is több iskolai színházi előadásban játszottak egymás mellett. 2000-ben az ikrek elmentek Fred és George Weasley szerepválogatására. „A mamánk hallotta, hogy meghallgatásokat tartanak ezekre a szerepekre Leedsben. Megnézett minket a szereposztó rendező, Janet Hircheson. Megkértek, hogy találkozzunk az igazgatóval, producerrel és íróval. Ez körülbelül hatszor történt meg, a képernyőtesztet beleértve. Azután azt mondták, hogy miénk a szerep.”

Az ikrek mindketten 190 magasak, és nincs másik testvérük. Az iskolában gyakran játszottak csínyeket a tanáraikon és diáktársaikon névcseréikkel, de meg lehet őket különböztetni; Oliver nyakának a jobb oldalán van egy anyajegy, James bal szemöldökén pedig egy sebhely.

Oliver és James mindketten hatalmas zenei rajongók és szeretnek hangversenyekre és fesztiválokra menni, nemrég megjelentek az V. Music Festival-on, ahol néhány kedvenc zenei művészük közül Red Hot Chili Peppers, a Foo Fighters, David Gray és Feeder játszott.

A sport egy másik a szenvedélyeik közül, azt mondják van egy kis versengés köztük amiatt, hogy rivalizáló futballcsapatoknak szurkolnak. Oliver az Aston Villának, James a Birmingham City-nek szurkol. A versengésük szintén felszínre tör a golfpályán. Mindkettőjük gyenge eredményekkel dicsekszik, bár James ragaszkodik hozzá, hogy ő a jobb golfjátékos.

Nemrég az ikrek fákat ültettek a National Forest-nál Leicestershire-ben. Elég furcsa, hogy azt a fát, ami segített elkészíteni a Harry Potter seprűnyeleket, a fiúk ültették át, a fák nyír és hamu voltak.

2006 májusában részt vettek egy ünnepélyes futballtornán, ami a Celebrity World Cup Soccer Six nevet viselte.

 

James Phelps 

James Phelps legjobb barátai a Harry Potter szereposztásban Devon Murray (Seamus Finnigan) és Matthew Lewis (Neville Longbottom). A Harry Potter filmeken kívül James feltűnt még a Da Vinci Kódban is, de ez csak egy igen pici mellékszerep, mindössze a háttérben kell elfutnia. Arra törekszik, hogy a jövőben a kamera mögött is tevékenykedjen, vagy rosszfiúként megjelenjen egy James Bond filmben. A kedvenc hobbija a rögbi, a foci és a golf. Az utóbbit rendszeresen űzi is testvérével, és édesapjukkal, Martynnal. Eredetileg barna a haja (mindkettőjüknek), a Weasley ikrek miatt amikor forgatnak, három hetente vörösre kell festeni.

Oliver Phelps 

Oliver 13 perccel idősebb James-nél, kissé hosszúkásabb arca, és nyakának jobb oldalán található anyajegye miatt abszolút megkülönböztethető ikertestvérétől. Ha három szóban kéne leírnia saját magát, ezt mondaná: dumagép, barátságos és aktív. Oliver sokkal tisztelettudóbb az idősekkel szemben, ezt már Chris Columbus, a Harry Potter és a Bölcsek köve rendezője is megmondta: "James egy kicsit szemtelen, de azért rendes gyerek." – ezt mondta a film premierjén. Oliver eddigi legelvetemültebb rajongói "ajándéka" egy melltartó volt krumplival teletöltve. Ennek még ma sem értik a jelentését… Oliver is, csak úgy mint testvére, szeret golfozni. Bár őt kevésbé érdekli (legalábbis annyira nem, mint James-t), és ő inkább az utána levő evést-ivást szereti. Oliver az Aston Villa-nak szurkol, és főként rock zenét hallgat. Szereti többek között a Red Hot Chilli Peppers-t, a Foo Foghters-t, Bon Jovi-t, a Coldplay-t, a Creed-et, a Velvet Revolver-t és a Guns'n'Roses-t. Az ő haja eredetileg szintén barna, így a forgatás alatt neki is 3 hetente festetni kell.

phelps1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Filmjeik 

 

  • 2001 - Harry Potter és a bölcsek köve (Harry Potter and the Sorcerer's Stone) - Fred és George Weasley
  • 2002 - Harry Potter és a Titkok Kamrája (Harry Potter and the Chamber of Secrets) - Fred és George Weasley
  • 2004 - Harry Potter és az azkabani fogoly (Harry Potter and the Prisoner of Azkaban) - Fred és George Weasley
  • 2005 - Harry Potter és a Tűz Serlege (Harry Potter and the Goblet of Fire) - Fred és George Weasley
  • 2007 - Harry Potter és a Főnix rendje (Harry Potter and the Order of the Phoenix) - Fred és George Weasley
  • 2008 - Harry Potter és a Félvér Herceg (Harry Potter and the Half-Blood Prince) - Fred és George Weasley
  • 2010 - Harry Potter és a Halál ereklyéi 1. (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part I.) - Fred és George Weasley
  • 2011 - Harry Potter és a Halál ereklyéi 2. (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part II.) - Fred és George Weasley

l33f346d20000_2_28922.jpg

 
 

 

ProfilképUtolsó kép


Elérhetőség


Archívum

Naptár
<< Július >>
<< 2022 >>
Ke Sze Csü Szo Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31


Statisztika

Online: 1
Összes: 116550
Hónap: 643
Nap: 16